ESCOLA BALMES: EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA LINGÜÍSTICA A TRAVÉS DEL CÒMIC

En David Vercher, de l'Escola Balmes del Prat de Llobregat, ens presenta una experiència sobre el treball de la competència lingüística a través del còmic. A continuació trobareu els materials que documenten aquesta pràctica d'aula:

Aprofitem també per presentar-vos tres recursos online que us permetran crear còmics a l'aula de forma senzilla i amena.

PIXTON
FONT: Espai TAC Garraf
Pixton és un generador de còmics o historietes en línia molt fàcil d’utilitzar i amb resultats d’aspecte professional. A partir de les plantilles, es poden usar els escenaris i personatges proposats, amb la possibilitat d’adaptar les expressions facials i corporals a les emocions, el color de la roba i els cabells, incloure objectes i globus de diàleg, pujar imatges i fotos pròpies, utilitzar el llapis de color per retocs personals, etc. A més ofereix l’opció de crear una vinyeta gran amb aspecte de pòster. Amb el compte gratuït, disposem d'un mes per crear les nostres historietes.

RAGE MAKER
FONT: Seetio
Els Rage Face Comics són ja un clàssic, que envaeixen centenars de webs. Si us agraden aquestes vinyetes, però no voleu complicar-vos la vida dibuixant, us recomano que feu una ullada a Rage Maker, un senzillíssim i efectiu editor web, amb el qual crearem els nostres còmics en pocs minuts, de forma visual, arrossegant elements fins cada zona del "paper". Es tracta sens dubte d'una web molt divertida que us recomano fervorosament de provar. És totalment gratuïta, amb la possibilitat de descarregar-nos el nostre treball en format PDF.

STRIP GENERATOR
FONT: Pìnzellades al món
Strip Generator és una senzilla eina per a crear còmics. No fa falta registrar-se i... apa! No és necessari ni tan sols saber dibuixar. Això si, cal tenir una idea del que volem crear, un guió (quant més creatiu millor) i buscar les il·lustracions que més se'ns acomodin. Si el que volem és publicar-ho al bloc tan sols cal registrar-se (és gratuït) i ens genera el codi HTML d'incrustació. Els passos són senzills: podem triar el nombre de vinyetes i escollir la seva grandària, triem els personatges (humans, animals o fantàstics), triem els objectes que ens ajudaran a crear la tira còmica, podem afegir formes -shapes- i text -bubbles-. Si no ens agrada podem tornar enrera. Una vegada creat el podem guardar, generar el còmic, imprimir, enviar per correu als amics...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada