NARRACIONS EN DIGITAL

Banc de recursos per a la creació de narracions digitals als centres educatius.
Eines TAC per a l'aprenentatge de llengües.


SOBRE LA PROHIBICIÓ DE L'ÚS DE TELÈFONS MÒBILS EN CENTRES EDUCATIUS

FONT: educ@conTIC


El professorat que vol incorporar la utilització de dispositius mòbils a classe es troba amb un impediment: la normativa al respecte establerta en el Reglament de Règim Intern dels centres educatius. María Loureiro vol contribuir, a través d'aquest article publicat a educ@conTIC, a enriquir la visió del professorat sobre el caràcter de la tecnologia i les qüestions ètiques i educatives derivades del seu ús. Des del seu punt de vista, la normativa dels centres hauria de servir per evitar males conductes de l'alumnat, però no hauria de ser un impediment per a la incorporació de l'ús dels dispositius electrònics en les tasques de la vida escolar: el que pot ser motiu de sanció i / o prohibició són determinats usos que es facin de la tecnologia, però no la pròpia tecnologia, que és neutra. No es tractaria, doncs, d'un problema tecnològic, sinó més aviat d'un problema de conducta. En molts centres d'ensenyament no s'ha tractat el tema de l'ús de dispositius mòbils amb la suficient profunditat, i caldria que s'hi reflexionés, debatés i estudiés de manera pausada per tal de no prendre decisions precipitades al respecte.

INSTITUT ESCOLA COSTA I LLOBERA - PROJECTE TIC

L'Institut Escola Costa i Llobera de Barcelona ens presenta el seu centre i el seu Projecte TIC.


ORIENTACIONS INFORMER

Donada la preocupació que està provocant en la comunitat educativa l’aparició a Facebook de les  pàgines Informer d'alguns centres educatius, el Departament d'Ensenyament vol orientar la comunitat educativa en cas que se'n detecti un mal ús. En aquest enllaç trobareu orientacions per al tractament del mal ús de les pàgines Informer. Així mateix, recordeu que a l'XTEC teniu a la vostra disposició informació, recursos i materials educatius sobre internet segura i ciberassetjament.

PRESENTACIÓ PLA TAC INS PAU CLARIS

En Francesc Maldonado de l'INS Pau Claris ens presenta el Pla TAC del seu institut, un bon model per aquells centres que tingueu pensat iniciar-ne un.