CONFICKER

FONT: Àrea Tic - Àrea Tac a Tarragona

Des de finals del primer trimestre el Departament va detectar un increment de virus en màquines de centres. Alguns vau rebre un escrit relacionat amb aquest tema, on s’informava la detecció del mateix a les màquines del centre i us informaven de les mesures. Us recordem que teniu una plana de suport relacionada amb els virus, a la Xtec a http://www.xtec.es/at_usuari/antivirus/index.htm




El text del missatge de correu que vau rebre va ser:

“Conficker és un cuc que infecta ordinadors de la xarxa explotant una vulnerabilitat del sistema operatiu Microsoft Windows. Un cop una màquina s’ha infectat, intenta propagar-se a altres màquines i genera accessos per Internet, que, entre d’altres conseqüències, dificulten i alenteixen els accessos a la xarxa.


Des del servei d’atenció a l’usuari s’ha desplegat una utilitat que neteja el virus, i actualitza el sistema operatiu per evitar que es reprodueixi la infecció.


Aquesta utilitat es trametrà i activarà automàticament als ordinadors del vostre centre que tenen instal·lat l’agent de gestió remota dins la primera actuació d’engegada de l’equip que es produeixi a partir del dia DD/MM/AAAA. Això implica que en el moment de l’engegada, l’equipament es descongelarà, es netejarà, s’actualitzarà el sistema operatiu i es tornarà a congelar de forma automàtica. Aquest procés implica que durant aproximadament 20 minuts l’equipament no podrà utilitzar-se per d’altres funcionalitats. En el cas dels equips declarats com a “sensibles” el procés es durà a terme de forma similar, però es demanarà a l’usuari la seva conformitat a la realització del mateix, que recomanem que es doni.


Aprofitem l’ocasió per indicar-vos que si desitgeu que aquesta actuació s’apliqui a d’altres equipaments del vostre centre que ara no tenen instal·lat l’agent de gestió remota Fractalia, podeu sol·licitar la instal·lació d’aquest agent posant-vos en comunicació amb el SAU pels canals habituals.


En el cas dels ordinadors en els que no es pot instal·lar l’agent de gestió remota Fractalia, a la web d’atenció a l’usuari trobareu indicacions específiques sobre com procedir.


Us recordem que és important que tingueu adequadament instal·lat i actualitzat l’antivirus i actualitzat el sistema operatiu a tots els equipaments per tal de prevenir atacs de virus i d’altres elements intrusius.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada