AQUÍ TV3, POSA'T A PROVA


FONT: Àrea Tic - Àrea Tac a Tarragona

Televisió de Catalunya ha posat en marxa el web www.tv3.cat/aquitv3 per acostar tothom, principalment els més joves, al món de la televisió i els elements que la fan possible. Amb un objectiu pedagògic i d’entreteniment, el web proposa un passeig per tots els racons de la televisió per conèixer com s’emet, amb quin llenguatge es treballen els diferents gèneres o com es produeixen els programes, entre moltes altres coses.

Aquí TV3” té per objectiu aportar múltiples recursos per aprofundir en l’educació tant dels joves com de la societat en general en l’àmbit dels mitjans i ofereix una guia de propostes didàctiques adreçada als educadors per orientar-los en aquesta tasca.

El web està pensat perquè els usuaris puguin navegar i aprendre sense necessitat de seguir cap pauta a través de tres grans apartats, on es trobaran maneres diferents d’accedir a la informació, sempre des d’un punt de vista molt més visual que textual.

L’apartat “Quins camins fa la televisió” proposa un joc per explicar d’una manera entenedora com arriba la televisió a les cases i quines tecnologies ho fan possible. En l’apartat “Com parla la televisió“, dedicat al llenguatge televisiu, es planteja, per exemple, com són els guions d’entreteniment, si tots els gags han de fer riure o quins límits s’han de tenir en compte, amb l’ajuda de vídeos, fotografies i documents de treball com ara guions originals. S’aborden els gèneres, formats i principals conceptes i eines que s’utilitzen en el dia a dia de l’elaboració d’un informatiu, un programa d’entreteniment, una ficció o un espai de promoció.

El tercer apartat, “Com es fa un programa”, permet endinsar-se en les fases de producció d’un programa amb fotografies estereoscòpiques interactives que conviden l’usuari a navegar pel seu interior i descobrir els principals elements de cada escenari.

Per fer més efectiu i motivar l’aprenentatge, el web incorpora, en l’apartat “Posa’t a prova”, jocs i qüestionaris per revisar tot allò que l’usuari ha trobat per la pàgina. Les opinions dels usuaris també hi tenen cabuda, en l’espai “Digues la teva”, on hi ha l’oportunitat de participar en els debats sobre algunes temàtiques derivades de la pràctica televisiva.

Com a complement, aquest web posa a disposició dels professors una guia didàctica amb observacions d’utilitat per als educadors que des de l’escola, o qualsevol altre àmbit educatiu, vulguin treure el màxim profit dels continguts que s’hi ofereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada