CONCURSOS DE VÍDEO COM A EINA DIDÀCTICA


Hi ha dues convocatòries de concursos de vídeo realitzats per alumnes a la vista:

1. Mobile Learning Awards. La Fundació Barcelona Mobile World Capital amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona convoca el primer Concurs Mobile Learning Awards. Per poder participar al concurs heu d’enviar, a través del vostre centre educatiu, enregistraments vídeo amb les següents característiques:



  • Temàtica. El tema del concurs és "Aprenent amb el mòbil".  El vostre vídeo ha de mostrar com faciliten l'estudi i l'aprenentatge els dispositius mòbils (telèfons mòbils, tauletes i netbooks).
  • Treball col·laboratiu. La producció ha de ser un treball en equip, format per un màxim de 4 alumnes del centre.
  • Durada. El contingut del vídeo ha d’estar realitzat amb un dispositiu mòbil en un pla d’un minut de durada amb una única presa.

Els vídeos s’hauran de lliurar al vostre centre educatiu d'acord amb les instruccions que es donen a les bases del concurs. Posteriorment el vostre centre haurà de seleccionar els tres vídeos que presentarà al Mobile Learning Awards. Els vídeos guanyadors s'anunciaran a finals del mes de febrer de 2013. Els premis es lliuraran el dia 28 de febrer en el marc de la jornada Mobilitat i Educació dins la Mobile World Conference.


2. Energy Bits. El Cesire Aulatec del Departament d'Ensenyament col·labora amb TV3 en l'organització d'unes sessions formatives per al  professorat que estigui interessat a fer vídeos, especialment per al concurs internacional de vídeo per a escoles “Have Your Say”.
Es tracta d'un concurs de vídeo que forma part de la campanya mundial Energy Bits per al consum intel·ligent d'energia, adreçada principalment a joves i adolescents. El concurs en concret, vol comptar amb la participació d'alumnes entre 14 i 18 anys.

Consisteix a fer enregistraments de durada menor a 3 minuts, on els alumnes tractin el tema de l'energia en el seu ampli espectre de possibilitats (renovables, estalvi, eficiència, transport sostenible, reciclatge, reutilització, etc.).

Cada centre pot presentar tants vídeos com vulgui. Per participar-hi, només cal penjar els vídeos produïts al canal YouTube d’Energy Bits. Els vídeos han de comptar amb un tutor que es faci responsable dels continguts inclosos en l'enregistrament.

El lliurament de vídeos és el pròxim 15 de març del 2013. Trobareu més informació sobre el concurs a la pàgina www.ebitsvideo.com.

1 comentari:

  1. Si us interessen els concursos de vídeo com a eina didàctica, no us perdeu l'EGAREC, un concurs d'audiovisual promogut pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa. Trobareu tota la informació a www.egarec.cat

    ResponElimina