NOVA LINKAT BASADA EN UBUNTU


FONT: Portal Linkat

Al portal Linkat hi trobareu la notícia de la publicació de la nova Linkat basada en Ubuntu 12.04 LTS: http://linkat.xtec.cat

Es pot provar en mode Live des d'un DVD o USB, en modalitats de 32 o 64 bits, o bé instal·lar-la a l'ordinador (PC o Mac) en modalitat d'arrencada dual o sistema únic. En aquest enllaç trobareu més informació sobre com fer-ho.

La Linkat-EDU 12.04 és bàsicament una Ubuntu 12.04 sobre la qual s'instal·la una selecció de programari, s'afegeix un repositori i s'apliquen determinades configuracions. La intervenció sobre la base Ubuntu és mínima. Amb el canvi de la distribució base es pretén optimitzar al màxim els recursos destinats al projecte Linkat, centrant-los en el suport als usuaris i en la integració de solucions adaptades a les característiques i necessitats de l'àmbit educatiu català.

Ubuntu és la distribució de GNU/Linux amb més presència a nivell mundial i és també la que compta amb el repertori de programari més extens i un ampli ventall de maquinari suportat. Tal com podeu llegir a la notícia, en aquesta primera versió s'implementa només el perfil bàsic. Se segueix treballant per poder publicar aviat els perfils d'infantil, primària i secundària, i altres configuracions com ara el servidor de terminals lleugers.

Els perfils "Linkat Servidor de Centre" i "Linkat Servidor de Comunicacions" continuaran funcionant sobre openSUSE 11.4 fins a la fi del seu període de servei. Un cop acabat, les noves versions d'aquests perfils es construiran també sobre Ubuntu.

El projecte Linkat segueix oferint el mateix nivell de suport tècnic a tota la base d'ordinadors que actualment funcionen amb Linkat-EDU 11.4, pels mateixos canals habilitats fins ara: SAU del Departament d'Ensenyament i fòrums del portal Linkat. S'aconsella que els equips amb Linkat 4 o anteriors es passin a Linkat-EDU 11.4 o a la nova Linkat-EDU 12.04, sempre i quan els requeriments de maquinari ho permetin.

La documentació recollida als espais Wiki Linkat i Ateneu s'aniran actualitzant progressivament. Els usuaris finals no notaran gran diferència entre les versions anteriors basades en openSUSE i la nova Linkat basada en Ubuntu, ja que totes dues utilitzen per defecte l'escriptori "Gnome Classic". Les principals diferències s'observen en l'administració dels equips, donat que les funcionalitats del tauler de control YaST d'openSUSE es troben repartides en diverses aplicacions d'Ubuntu. Properament s'alliberaran també diverses guies i documents on s'expliquen aquests canvis.

1 comentari:

  1. La, veritat... ja era hora! que es decidissin. Sempre portarem aquest endarreriment respecte d'altres comunitats de l'estat que ja fa molt temps es van adonar de la conveniència però en fi, més val tard que mai! Ànims! ja veureu com a partir d'ara la progressió en l'àmbit lliure serà molt més encertada, eficaç, perdurable i. els usuaris finals, les escoles, ho agrairan!.

    ResponElimina