ESCOLA BALMES: EL TREBALL DE LA COMPETÈNCIA LINGÜÍSTICA A TRAVÉS DEL CÒMIC

En David Vercher, de l'Escola Balmes del Prat de Llobregat, ens presenta una experiència sobre el treball de la competència lingüística a través del còmic. A continuació trobareu els materials que documenten aquesta pràctica d'aula:

TEST DE VELOCITAT DE XARXA A L'XTEC

FONT: Àrea Tic - Àrea Tac a Tarragona

Dins de l’entorn XTEC disposem d’un mòdul propi de test de velocitat, que de vegades és més convenient que qualsevol test convencional que fem servir, del tipus testdevelocidad.es o qualsevol de similar.

Segurament els/les que porteu temps en les coordinacions tic us sona l’enllaç, es tracta de http://ndt.xtec.cat:7123/

L'ESTOIG DIGITAL

FONT: Àrea Tic - Àrea Tac a Tarragona

L’Estoig Digital  és un portal creat per en Ferran Mas, orientat a recopilar recursos i estratègies didàctiques relacionades amb el programari portable.


El portal va obrir el mes de setembre del 2010 amb l’objectiu de posar a l’abast dels docents, els recursos i estratègies que l’autor havia anat recopilant al llarg dels darrers anys en la seva tasca docent a l’aula d’informàtica. En l’actualitat hi trobem :

TYPE A4. PER A FER RÈTOLS FÀCILMENT, UNA LLETRA A CADA DINA4

FONT: En el núvol

TypeA4 és un servei online que permet crear cartells, senyals o qualsevol missatge que desitgeu que sigui llegible des de lluny. Escriviu el que vulgueu al quadre de text i TypeA4 automàticament va col·locant una sola lletra per full.


Altres possibilitats del servei són l'opció de descarregar-se el treball en PDF o imprimir el missatge directament des de la pàgina. També informa de quants fulls s'han gastat i disposa de diferents fonts i colors per seleccionar. Les fonts són lliures i procedeixen de Fontsquirrel i Web fonts de Google.

APRENDRE IDIOMES AMB LES MANS

Vist a Recursos i eines

Aquesta original activitat, creativa i senzilla, és un clar exemple que no cal fer coses molt complicades per adquirir coneixements, divertir-se i aprendre idiomes.


En aquest enllaç la mestra explica com ho va fer, basant-se en el vídeo original de Daft Punk (Hands).

APPLE ENTRA EN EL SECTOR DE L'EDUCACIÓ

FONT: cat.imatica.org

Apple ha presentat iBooks 2 i iBooks Author, les seves propostes en el mercat de l’educació per competir amb els llibres de text tradicionals (en paper o en format digital).

iBooks 2 és la renovació de l’aplicació per a llegir llibres d’Apple amb l'iPad. Permet visualitzar presentacions interactives dins dels mateixos llibres (gràcies a la seva gran integració amb altres apps d’Apple com són Pages, Numbers o Keynote) subratllar textos i fer anotacions com si d'un llibre/llibreta normal es tractés, visualitzar vídeos, i respondre preguntes interactives.

APLICACIONS WEB 2.0 PER ENSENYAR I APRENDRE

Vist a Recursos i eines

Val la pena que de tant en tant feu un cop d'ull a aquest web. Aquest mes hi trobareu, entre d'altres, recursos per fer una bona presentació, un banc de rúbriques per fer més fàcil la tasca d'avaluació dels nostres alumnes, un bloc d'imatges relacionades amb les matemàtiques o un projecte cooperatiu per a la realització d'unitats de programació competencials creat per Francesc Segura.

OPCIONS WEB PER FER UN RECORREGUT PEL COS HUMÀ EN 3D

FONT: wwwhat's new

Si esteu estudiant el cos humà i voleu aprofitar el que la tecnologia pot fer avui en dia des del navegador, feu una ullada a aquests tres recursos que ajuden a entendre diversos conceptes d'anatomia, així com algunes malalties i el seu tractament.

BIODIGITALHUMAN.COM

Amb informació d'anatomia, malalties i tractaments. Extremadament professional i complet. Existeix una extensió per Chrome amb les mateixes funcions que les disponibles a biodigitalhuman.com.

GREC - CULTURA CLÀSSICA A L'INS GABRIEL FERRATER

FONT: Àrea Tic - Àrea Tac a Tarragona

Un recurs sobre Grec-Cultura clàssica per ESO i Batxillerat. Temari molt complet i treballat. Contingut de mans de l’INS Gabriel Ferrater a Reus. http://amarti35.wordpress.com/

INSTITUT CARTOGRÀFIC DE CATALUNYA

FONT: Àrea Tic - Àrea Tac a Tarragona

Des de la seva creació l'any 1982, i  reprenent la tasca iniciada pels serveis geogràfics de la Mancomunitat i de la Generalitat a l'època de la República, l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) ha esmerçat els seus esforços en situar en uns nivells d'innovació i modernitat els estudis i la producció cartogràfica fets a Catalunya. L'ICC ha fet un gran esforç per digitalitzar i posar a l'abast del públic els seus fons. A través de la seva pàgina web hi ha la possibilitat, per exemple, de visualitzar mapes antics a la cartoteca digital, consultar algunes de les obres més valuoses i venerables de la seva biblioteca, o bé navegar pel mapa de Catalunya 1:50.000 en línia. Aquest darrer servei permet, entre d'altres coses, comparar mapes d'un mateix indret de diferents èpoques, facilitant així la comprensió de les transformacions del paisatge al llarg de la història.

NOVA APARENÇA DELS SERVEIS XTEC-GOOGLE


FONT: Àrea Tic - Àrea Tac a Tarragona

Google ha decidit renovar alguns dels seus serveis bàsics en quant a l’aparença que fa servir. Gmail, calendar, docs, blogger fan servir paràmetres similars d’aparença per a mantenir unes mateixes formes de visualització i treball. A la vegada, altres serveis com Buzz han desaparegut. Podeu trobar més informació a https://mail.google.com/mail/help/intl/ca/newlook.html

Per a poder experimentar els canvis, se us demanarà, a mesura que aneu entrant, tant a comptes Xtec com Gmail, realitzar el pas a la nova aparença, amb noves eines i una nova forma de veure la informació. Són especialment interessants els canvis al gestor de presentacions de Google Docs, que incorpora noves funcionalitats, com la possibilitat d'inserir transicions i efectes, i millora les eines de seguiment del treball cooperatiu en un mateix document.

CONFICKER

FONT: Àrea Tic - Àrea Tac a Tarragona

Des de finals del primer trimestre el Departament va detectar un increment de virus en màquines de centres. Alguns vau rebre un escrit relacionat amb aquest tema, on s’informava la detecció del mateix a les màquines del centre i us informaven de les mesures. Us recordem que teniu una plana de suport relacionada amb els virus, a la Xtec a http://www.xtec.es/at_usuari/antivirus/index.htm